2 kommentarer

Bokserien

Folkrörelse på arbetsplatsen är en serie små antologier som samlar och sprider erfarenheter av att använda och utveckla kollektiv styrka tillsammans med arbetskamrater och kollegor.

 

framsida_stor_kant Del 1, Hopsnackat (2010), innehåller 35 korta berättelser av anonyma författare från 25 olika arbetsplatser. Alla handlar om hur man snackat ihop sig och lyckats stoppa en försämring eller få igenom en förbättring. Uppmuntran och uppvigling! Hopsnackat finns både som pappersbok och som ljudbok och e-bok .

Mer om Hopsnackat.

 

framsida med ram Del 2, Hopskrivet (2012), handlar om sånt som skrivs på arbetsplatsen, för och av dem som jobbar där. Läs om klubbtidningarna som gjorde skillnad, informationen som retade cheferna, bloggen som stoppade uppsägningar, tågvärdarna som blev pingviner. Finns som pappersbok och e-bok.

Mer om Hopskrivet.

 

Slutsnackat_framsida Del 3, Slutsnackat (maj 2015), berättar om övertidsblockader, jobba-enligt-regelboken, Inte under 24000-kampen, kollektiva uppsägningar… Fastanställda, timanställda, bemanningsanställda och blivande anställda hittar smarta strategier och påminner om vilka det är som gör jobbet. Det handlar om arbetarkollektivet som maktfaktor. Finns som pappersbok och e-bok.
Mer om Slutsnackat

 

151012 strejkernaomslag-klipptDel 4, Om strejker (nov 2015) samlar erfarenheter av s.k. vild strejk – från strejk i hemtjänsten på Södermalm i Stockholm 1989 till polska bemanningsanställdas strejk på en byggarbetsplats i Göteborg 2014. Finns som pappersbok och e-bok.

Mer om Om strejker

 

Recensioner.

Om att köpa böckerna

E-böcker för nedladdning

2 kommentarer på “Bokserien

  1. […] Jag vill uppmana alla att läsa Hopsnackat av Frances Tuuloskorpi. Frances har även en hemsida, som du hittar här (länk). […]

  2. […] Om strejker är en bok om arbetarkollektiv som har sagt: Stopp! Nu räcker det! Här har de strejkande själva ordet om ”vilda” strejker från 1989 till 2014. De berättar om segerns sötma och funderar runt vad man kan lära av svårigheter och splittring. […]

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: