Lämna en kommentar

Hopskrivet – fjärde texten ute nu

Nu finns del 2 i serien Folkrörelse på arbetsplatsen – Hopskrivet.  Denna del består både av en pappersbok och av särskilt material här på bloggen, på samma tema. Tanken är att texter här på bloggen ska skicka läsare vidare till boken – och att boken i sin tur ska skicka läsare vidare till bloggen, gärna med egna bidrag.

 
 

På bloggen

Dessa texter på temat Hopskrivet finns inte i boken, endast på bloggen:

21 dec: Fjärde texten: – En brevbärartidning

5 dec: Tredje texten – Två enkäter (bredvidmaterial)

28 nov: Andra texten – Löneredovisning underifrån.

26 nov: Första texten – Vägra leva på knä.

 

Jaja men vad handlar det om då?

Hopskrivet handlar om sånt som skrivs på arbetsplatsen, för och av dem som jobbar där. Läs om klubbtidningarna som gjorde skillnad, informationen som retade cheferna, bloggen som stoppade uppsägningar, tågvärdarna som blev pingviner. De ca tjugo personer som har nappat på uppmaningen: Berätta om en arbetsplatstidning eller något annat skriftligt som har haft betydelse för er som kollektiv! berättar från bagerier, metallindustrier, brevbärarkontor, bussgarage, tåg och tågverkstäder och från organisering av sjuksköterskestudenter, bemanningsanställda och arbetslösa. Här finns exempel på papperstidningar, bloggar och nätforum;  enkla blad och ”riktiga” tidningar; sådant som ges ut av/genom en lokal facklig organisation och sådant som görs helt fristående; och icke att förglömma, en dikt på toalettväggen, ett brev på anslagstavlan, uppmuntrande och uppviglande bilder och affischer.

Pingvin tecknad av Anna J. Fler bilder finns i boken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: