Lämna en kommentar

Snusdoseeffekten

I teaterföreställningen Hopsnackat spelar en snusdosa en viktig roll. Den som håller i snusdosan får berätta om sina erfarenheter av att snacka ihop sig på arbetsplatsen. Tanken är förstås att sådana erfarenheter och sådant berättande ska sprida sig – till publiken och  över världen – den s.k. snusdoseeffekten.

Hopsnackat

Såhär rapporterar en av arrangörerna av Hopsnackat-föreställningen i Malmö den 19 november:

I tisdags var det en föreställning av Hopsnackat här i Malmö. Igår pratade jag med en av åskådarna. Hon berättade att de i flera månader haft en situation på jobbet där en visstidare inte fått fast trots att det funnits en plats ledig. Så när hon kom till jobbet i torsdag började hon prata med de andra i sin avdelning. Alla var eniga om att de ville ha visstidaren kvar, och tog sedan kontakt med andra avdelningar som höll med om kravet. Plötsligt var de hopsnackade och framförde sitt krav till cheferna. Ännu har inget besked kommit. Men som hon sa: ”Utan teatern hade jag nog inte fått tummen ur.”

I publiken fanns även litteraturforskaren Magnus Nilsson, som på sin blogg Litteratur och Klass skrev: Antagligen sitter Brecht i himlen och applåderar.

Här finns fler recensioner av föreställningen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: