Lämna en kommentar

Kvastens fackkurs 4

Först ett tips. Detta äger rum på Göteborgs Stadsbibliotek (Utställningshallen) onsdag den 25 november 2015 kl 18.00:

Att skriva från fabriksgolvet.
”Det är bra om cheferna vet att dumheter de gör och säger kommer ut i fabriken.” Lars Henriksson är känd som samhällskritisk skribent på Göteborgs-Postens kultursida. Men han är också redaktör för fabriksbladet Kvasten som ges ut på Volvo Torslanda där han arbetat i 37 år. Här berättar han om varför Kvasten finns och hur den fungerar. Om behovet av arbetsplatsjournalistik, om hur den skrivs och av vem.
Facebookevent

kvast

Och här följer del 4 av Kvastens fackskola:

Lektion 4 – Besvärliga medlemmar är dina bästa vänner

Som facklig representant råkar du säkert ut för att en del medlemmar ställer krav, är upprörda över arbetsförhållanden eller rent av är arga på dig och andra förtroendevalda för att facket inte gjort tillräckligt. Det sämsta du då kan göra är att se dem som besvärliga, gå i försvarsställning och ”tala dem till rätta”. I synnerhet ska du inte använda företagets argument och särskilt inte måla upp de värsta möjliga alternativen om alla inte gör så som den fackliga ledningen vill göra eller redan har gjort. De som är kritiska har nästan alltid skäl för detta och du ska vara mycket tacksam för att de för fram kritiken till dig. Utan ett ständigt tryck från arbetskamraterna riskerar alla förtroendevalda att slöa till och anpassa sig till företaget. Istället för att argumentera emot ”de besvärliga” kan ni tillsammans använda deras kunskap och energi i det fackliga arbetet. De ”besvärliga” är i själva verket dina bästa vänner.

Tidigare inlägg som vi knyckt från Kvasten:

Lektion 3 – Facket är ingen advokatbyrå
Lektion 2 – Glöm inte bort att jobba
Lektion 1 – Du representerar dina arbetskamrater

 

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: