Lämna en kommentar

Inte Slutsnackat än. Men sen.

Så här är läget i arbetet med den tredje antologin i serien Folkrörelse på arbetsplatsen – Slutsnackat.

Det blir 25-30 berättelser i den nya boken. Ca hälften av dem handlar om s.k. vild strejk och häften om andra sorters stridsåtgärder som arbetarkollektiv självständigt beslutat om och genomfört. Övertidsblockad, följa regelboken, kollektiv uppsägning, Inte under 24000-kampen med mera. Berättelserna kommer från fabriker, lager, vård och service/kommunikation. Allt berättas inifrån, av personer som var/är med. Därför blir det inte bara Vi vann! eller Vi vann inte! utan också roliga episoder och svåra problem och viktiga erfarenheter som redovisas. Det blir en spännande och lärorik bok. Tycker åtminstone redaktionen.

Det är fortfarande möjligt att lämna in bidrag till boken men i slutet av november måste vi sätta stopp för att beräkna omfång och bedöma om vi måste stryka eller korta något, och om vi får plats med illustrationer. Sen blir det redaktörsarbete med kommentarer och annat och sen bokproduktion. Boken bör vara tryckt och klar nån gång 2015. Senast första maj!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: