3 kommentarer

Röster om Slutsnackat

Uppdaterat 30 sep 2015

Petter Larsson skriver i Aftonbladet:

”Här finns många underbara små berättelser om de innovativa ministrider som dagligen utspelas på våra arbetsplatser, innanför eller utanför fackföreningsrörelsen. Och fina exempel på tesen om hur arbetarna – människorna – vägrar omvandla sig till insatsvaran arbetskraft.”
Läs hela här: Länk till Aftonbladet eller här (pdf) Fackkamper

Ulf Lundén skriver i Dalademokraten:

”… det är minst sagt intressant läsning eftersom arbetsplatskonflikter sällan numera skildras i medierna …//… Tänk om antologin Slutsnackat låg på alla fikabord runt om på våra arbetsplatser i dag eller blev en klickraket i sociala medier. Det handlar om att vakna upp och fatta de grundläggande maktförhållandena i ett samhälle.”
Läs hela här: Länk till Dalademokraten eller här (pdf) Bryt tystnaden på arbetsplatsen.

Mats Hallberg skriver i På Alla Plan – tidning för postanställda i Seko Väst Klubb 630:

”Efter läsningen konstaterar jag hur sega och vanskliga striderna är och hur avgörande det är med sammanhållning. Märk väl enstaka anstiftare ska inte bana väg utan samfällt agerande är melodin. Sammanfattningsvis en bok med engagerande erfarenheter från ett hårdnande arbetsklimat. ‘Det är inte så att arbetsgivarna vill få bort stress och press – de vill bara slippa betala för det.’ (Replik från sopgubbar som skulle bli av med sitt ackord.)”
Läs hela här (pdf) – Gemensam kamp underifrån

Stefan Estby skriver i Föreningens Arbetarskrivares tidning Klass:

”Böckerna borde finnas på varje facklig aktivists bokhylla – inom bekvämt räckhåll. Liksom de tidigare böckerna är denna bok uppmuntrande och underhållande. Den ger inblick i hur facklig kamp kan vara nödvändig och komma igång och drivas med olika medel och varierande framgång. Boken är intressant även för andra än fackliga aktivister och de som önskar att bli aktiva.”
Läs hela här (pdf):Slutsnackat – Folkrörelse på arbetsplatsen del 3.

Gunnar Brulin skriver i Livsmedelsarbetareförbundets tidning Mål & Medel:

”… Men testa att byta ut jag mot vi. Testa att byta ut jag mot alla. Då kan det bli en folkrörelse istället för gnäll /…/ Så lyder den bärande tanken i denna formidabla bokserie som både estetiserar och problematiserar kollektivets möjligheter att förändra. Det finns en smittande nyfikenhet på hur man kan snacka ihop sig och driva en fråga gemensamt. /…/ Det är inspirerande läsning. Författarna har själva varit med och de berättar om sina egna erfarenheter. ”
Läs hela här: Länk till Mål & Medel eller här (pdf): Byt ut jag mot ett vi.

Röster om alla tre böckerna i bokserien finns samlade här: Recensioner.

Vill du skriva något om bokserien eller någon av böckerna? Gör det! Skicka ett mail till Hopsnackat (at) bredband (punkt) net.

läsdagbok
Praktisk recensionsmall i ”Läsdagbok för bokälskare”

3 kommentarer på “Röster om Slutsnackat

  1. Hej!

    Kan jag få en bok till RÖTT för anmälan?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: